De ce să obținem permis de conducere?
Există multe motive care-i determină pe oameni să apeleze la serviciile unei școli de soferi.
A avea permis de conducere în societatea actuală a devenit o strictă necesitate. Ne este folositor toata viața, iar viața ne-o dorim să fie cât mai lungă.
Obținerea permisului de conducere reprezintă o necesitate, o plăcere, o mândrie!
Iată câteva motive pentru care decidem să avem permis de conducere:
“Am nevoie de permis de conducere deoarece stau cu mașina in curte, soțul meu șofa; din păcate el este plecat.”
“De ce tocmai eu să nu am permis de conducere, când toți cunoscuții mei au? Cine știe, poate voi avea și eu posibilitatea odată … să am propria mașină.”
“Transportul în comun mă stresează! N-aș mai sta iarna în stații până sosește în sfârșit tramvaiul!”
“Îmi este necesar permisul pentru părinții mei care nu se pot deplasa singuri și trebuie să-i duc mereu cu taxiul la tratament.”
“Am observat că, atunci cand te prezinți la interviul pentru angajare, te întreabă dacă ai permis de conducere.”
”M-am gândit că trebuie să urmez și eu cursurile unei școli de soferi.”
“Vreau permisul de conducere pentru că POT!”
Fiecare persoană reprezintă o individualitate, are o anumită structură, poate fi compatibil sau nu cu un comportament sigur la volan. Persoana trebuie să fie competentă să răspundă la cerințele și solicitările activității de conducere în siguranță a unui autovehicul, atât pentru ea și pentru cei care se află în interiorul automobilului, cât și pentru cei care se află în trafic, la volanul altor mașini.
Siguranța circulatiei rutiere depinde în proporție de aproximativ 90% de factorul uman și una dintre condițiile ca viata noastră să nu se scurteze brusc sau ca sănătatea noastră sa nu se deterioreze este urmatoarea:
Este foarte important să conducem mașina cât mai bine și în siguranță!
Aptitudinile pentru conducerea auto permit ca între mașină și cel de la volan să se creeze o anumită legătură. Putem privi mașina ca pe un partener social: eu știu că evenimentele sunt supuse voinței mele, însă și eu trebuie să înțeleg limitele, capacitățile și performanțele mașinii, cu alte cuvinte să încerc să mă adaptez în așa fel încât să nu fiu supus pericolelor.
E necesar să știți că între dumneavoastră și mașină trebuie să se poată crea o relație de prietenie.
În același timp, trebuie să țineți cont de faptul că atât omul, cât și mașina au limite pe care trebuie să le cunoașteți și să nu le depășiți. (“Despre testarea psihologica auto”)
Adăugați un comentariu nou